Cum se masoara panourile japoneze

Masuratori panouri japoneze

Dimensiunile care trebuiesc masurate sunt:
L = latimea,se masoara dimensiunea din perete in perete in mai multe locuri:la nivelul podelei,la nivelul pervazului si la nivelul tavanului.Din cea mai mica dimensiune obtinuta se scade 1 cm.

Aceasta este dimensiunea de executie.

Pentru executie mai este nevoie sa stim in care parte trebuie sa fie lantisorul de manevra, in stanga sau in dreapta, cum privim catre fereastra, din interior catre afara.

H = inaltimea,se masoara dimensiunea din tavan pana in podea in mai multe zone,paralel cu fereastra ce trebuie acoperita.Din cea mai mica dimensiune obtinuta se scad intre 2 si 5 cm,fiind de preferat sa nu se vada pe dedesubt plinta,diverse cabluri,tevile de calorifer,etc.

Aceasta este dimensiunea de executie.

Observatie 1. In general, materialul textil are latimea de 60 de cm, iar numarul de materiale textile necesare unui panou japonez este de 3,4 sau 5, care ruleaza pe 3,4 sau 5 canale ale sinei de aluminiu.In anumite cazuri,in functie de L si de numarul de material textile,aceasta valoare poate sa fie diferita de 60 de cm.

Exemplu: 
1. Pentru o latime L = 300 CM ,vom avea un panou japonez cu 5 materiale textile de 60 cm fiecare ce ruleaza pe o sina de aluminiu cu 5 canale.
2. Pentru o latime L = 230 CM,vom avea:
Varianta a: un panou japonez cu 3 materiale textile de 77 cm fiecare ce ruleaza pe o sina de aluminiu cu 3 canale.
Varianta b: un panou japonez cu 4 materiale textile de 58 cm fiecare ce ruleaza pe o sina de aluminiu de 4 canale.
Daca latimea L este mare putem folosi sine de aluminiu montate una in prelungirea alteia(cap in cap),putand astfel acoperi suprafete mari de ferestre,vitrine,iesiri catre terase.

Observatie 2. Actionarea materialelor textile de la panourile japoneze poate fi facuta:
1.cu snur(ata) de la unul din capetele sinei de aluminiu,in aceasta varianta materialele textile vor culisa unul dupa celalalt,catre unul din capete,asezandu-se organizat,unul in spatele celuilalt.
2.fara snur,materialele textile sunt lasate libere si vor fi pozitionate in zona dorita cu mana.Alegerea acestei variante va produce un efect visual marit,priviti,de exemplu,pozele 4/10,7/10,8/10.In plus,un alt avantaj al acestui tip de actionare va fi si un confort sporit prin pozitionarea a numai 1 sau 2 materiale textile in dreptul zonei ferestrei pe unde patrunde lumina.